Villa on the nature reserve with natural stone design

0


Located in the Spanish town of Sotosalbos, Segovia, House Salbos pays homage to the region’s 12th-century Romanesque architecture with a modern design. The villa designed by ABIBOO Studio is made of natural stone with local building systems and so blends in with the historical surroundings without sacrificing the comforts of modern life.

Read on below

Our recommended videos

Castilian tiles and natural stone line the entire exterior, as well as a series of large planters to keep the property uniform. The 250 square meter house design includes an L-shaped floor plan that takes into account existing municipal regulations and allows residents to maintain a relationship with the outside world.

Two intersecting structures made of a beige natural stone facade and an orange tiled roof.  Purple flowering bushes line the exterior of the house.

Related: Former campsite has been transformed into a beautiful family home with charred wood and natural stone

Perhaps most exciting is the 900 square meter property’s proximity to a local nature reserve, which gives the project an ecological element that combines the wild landscape with the overall modern feel of the design. The nature reserve adjacent to the house is characterized by cold and rough winds for part of the year. The landscaping remedied this by installing a large fire bowl, fireplace and brick seating in the garden to protect the outside spaces.

An outdoor fire pit.

On the outside, too, the design is characterized by a gable roof and a combination of local materials and Corten steel. The in-floor fire pit area is well suited for dining with plenty of seating areas, a series of stone walls that rise at different levels against the tree-lined backdrop. Almost like a labyrinth, each section of the outer landscape complements the contemporary frame of the main building with matching stone and smooth, clear lines.

A living room with a minimalist design, white walls, a fireplace and a beige sofa and armchair.

Inside, the light and natural theme continues with neutral surfaces and minimalist decor, complemented by light wood details and earth tones in the furnishings. The house consists of two floors, the ground floor contains the main rooms and a communal area and the upper floor houses the family’s children’s rooms.

+ ABIBOO studio

Images courtesy of ABIBOO Studio



Source link

Share.

About Author

Leave A Reply